Nieuws

Produceren zware grasdal

Mogelijkheid tot produceren van zware grasdal ter vervanging van beton.

Recyclage grondstoffen

Minimaal 60% van de gebruikte grondstoffen bestaat uit gerecycled polyethyleen of polypropyleen onder de vorm van maalgoed of regranulaat. Onze know-how op het gebied van mixen van grondstofstromen afkomstig uit de recyclingindustrie en het vermogen daaruit hoogwaardige producten te vervaardigen is toonaangevend. Hiermee bewijst STP ook zijn duurzaamheid en respect voor het milieu.

STP verbruikt 850 ton recyclage materiaal (hoofdzakelijk PP en PE) voor de productie van afgewerkte onderdelen zoals grasdallen, dakpannen, boxen, trays, groendaktegels …
STP heeft een gespecialiseerde know-how opgebouwd in de verwerking van recyclage grondstoffen – maalgoed en regranulaat.

Nieuwe machine van 1600 ton

Spuitgietmachine 1600 ton met robot die stukken kan produceren tot 7 kg is productief sinds october 2014.

Copro label klasse A

We voldoen aan de eisen voor Copro label klasse A voor grasdallen.

Investering matrijs

Bij een goed idee of een leuk design voor universele stukken in relatief grote hoeveelheden zijn wij steeds bereid de voorwaarden te bespreken voor medeinvestering in de matrijs door STP.

Nieuwbouw

STP investeert andermaal in een nieuw gebouw van 2500 m² met 2 rolbruggen tot 10 ton. Dit resulteert in een totale bebouwde opp van 5000m² nieuwbouw. De matrijzen afdeling krijgt een vernieuwde indeling en de matrijzen worden gestockeerd in een brandvrije zone. Deze uitbreiding was ook noodzakelijk voor het groeiende aantal grote machines (800 ton) en bijhorende manipulatie robots. Uiteraard hebben we met de uitbreiding ook meer stockage mogelijkheden.

Nieuwe machine van 800 ton

Recent is er een 800 ton machine met grote manipulatie robot bijgeplaatst om stukken te kunnen produceren tot 4 kg. Deze uitbreiding was noodzakelijk om het behaalde Copro A label voor grasdallen te bestendigen. Op deze machine hebben we nog capaciteits overschot voor middelgrote of grote reeksen met matrijsafmetingen van 1000x1500mm. Stuur ons gerust uw prijsaanvraag.

Trek- en drukbank tot 100 kN

Aangezien er nauwkeurige druk en trektesten voor het Copro A label voor grasdallen vereist zijn hebben we geinvesteerd in een trek-drukbank van 100 kN. Dit toestel kan ook uw testen op druk of trek uitvoeren. Het komt er vaak op aan niet overgedimensioneerd te ontwerpen. Hierbij zijn metingen tijdens de productie een voordeel.

Thermoforming

STP heeft ook locale mogelijkheden in thermoforming en rotatiegieten van kunststofonderdelen. We hebben een thermoforming machine voor onderdelen 400 x 600 mm en een 80 tal matrijzen voor standaard artikelen zoals champignonbakjes, Wortel- of salade verpakkingen, aardbeien bakjes ea. We maken voor u graag een offerte.

Trends Gazellen

STP wordt bekroond als snelgroeiend bedrijf met de Trends Gazelle 2013 Award in de categorie middelgrote ondernemingen binnen de regio West-Vlaanderen. Met deze groei bevestigt STP haar positie als belangrijke toeleverancier van kunststof spuitgietartikelen. Deze Award is een stimulerende factor om nog verder te groeien ten dienste van onze klanten.